Virkat i vitt

Vita virkningar och hjärnspöken.

När det osannolika inträffar!

Publicerad 2014-10-31 10:31:00 i Fotografen, Personligt,

Igår var jag med om ett helt sanslöst möte. Jag, pappa och William åkte till Edsbyn för att lämna in vår pelletsbrännare. Väl inne på företaget fastnade jag och William på en helt fantastisk tavla/foto föreställande en Kungsörn. Medan farsgubben babblade på med mannen som mött upp oss om en massa gemensamma bekanta så började jag och William att planera för en tavla av liknande slag i hans rum. 
 
"Gillar ni tavlan?" frågade han efter en stund.
"Den är helt fantastisk" svarade jag.
"Vad kul" säger han då. Och lite blygt:
"Det är jag som fotat den".
 
Och då var det kört. Då blev det genast intressant för fröken Abrahamsson. Vi blev visade in i matsalen där det satt en annan tavla. Jag tittade på tavlan. Jag tittade på killen. Och så tittade jag på tavlan igen och började skratta hysteriskt och nervöst. Det var ett helt magiskt foto på en örn. 
 
"Är det DU som fotat den?" utbrast jag. 
 
Det visade sig vara en av mina förebilder inom fotografering jag stod mitt framför och pratade med. Han personligen såg lite förvånad ut över att jag har honom som förebild. Han heter Lars Altberg och klicka på bilden så hamnar ni på hans hemsida. 
 
 

Höst!

Publicerad 2014-10-30 11:37:00 i Fotografen, Personligt,

Jag tycker om hösten. När luften är kall i lungorna och det går lätt att andas!
 
Idag ska jag åka till Edsbyn och lämna in pelletsbrännaren på Service. Hoppas att det blir någon ordning på den. 
 
 
 
 
 
 

Livsregler från Dr Phil fritt tolkade av mig!

Publicerad 2014-10-28 18:40:00 i Personligt,

Dr Phils Dr Phil’s Sweet Sixteen-regler från hans bok Life Code. 

 

1. Define image

Definiera vem du är och vem du vill vara. Vill du vara en förlorare eller en vinnare?
Hur vill du vara mot dina medmänniskor? Ta reda på hur du vill att människor ska prata om dig!
 
 
2. Perception of uniqueness
 
Alla människor vill ha något som är unikt. Vad är unikt hos just dig? Kan du skapa någon egenskap som är unik och som andra avundas dig? Det behöver inte vara någon form av fysisk eller konstnärlig inriktning. Det kan vara att du står upp för den du är och inte låter någon trampa på dig.
 
 
3. Play "big"
 
Spela “stor” även om du inte känner dig stor. En människ med gott självförtroende och god självkänsla respekteras mer i samhället. Även om du känner dig liten inuti så kommer du att växa som människa när du inser att två stadiga ben på jorden ger dig mer respekt än vad du haft tidigare.
 
 
4. Accept praise
 
Att acceptera bön kan tolkas på många olika sätt. Det handlar inte om ett tvunget religiöst involverande, utan mer att du ska acceptera att det som sker, sker av en anledning. Är du inte nöjd med resultatet är du den enda som kan förändra hos dig själv.
 
 
5. Become essential
 
Se till att du är delaktig i saker och ting. Acceptera inte att stå utanför och kan du bidra med något så gör det.
 
 
6. Know your real currency
 
Lär dig att förstå och hantera ditt egenvärde. Alla vi människor har något som är värt något och som vi kan dela med någon annan. Du är viktig för många och förstå det. Nedvärdera inte dig själv med negativa tankar utan stötta dig hos de som ser dig som en tillgång i sitt liv. Sortera bort energitjuvar utan att må dåligt över det. De kanske lär sig att inse att de inte passar in i ditt positiva livsmönster att de så småningom väljer att förändra sig själva för att åter passa in med dig. Och glöm inte att berätta varför du håller dig undan om de frågar, men på ett ödmjukt sätt. Ingen kan förändras om den personen inte vet vad som ska förändras.
 

7. Always have a plan
 
Se alltid till att ha en plan innan du skrider till verket. Med allt du tar dig för. Även om det handlar om att rensa kattlådan. Det är inte så roligt att sitta där med kattspaden i handen och inse att påsarna ligger i ett helt annat rum. Planering är A och O när det gäller livet. Du lagar inte en bouillabaisse om du varken har fisk eller skaldjur hemma.
 
 
8. Keep things "close to the vest"
 
Se till att hålla dina hemligheter för dig själv. Glöm aldrig bort att den du anförtror dig åt har någon annan väldigt nära som den personen kan anförtro sig åt. Du har heller ingen rätt att sprida något som någon anförtrott åt dig till någon annan. Då är det bättre att svara nej på frågan om du vill veta något ingen annan vet.
 
 
9. Investigatory mode
 
Var alltid i “undersökningsmode”. Kunskap är något vi aldrig kan få för mycket av och det går att läsa mer om i praktiken vad som helst. Läs, läs och läs. Gå in på detaljnivå om det är något du verkligen är intresserad av. Vi kan ALDRIG ha för mycket kunskap.  
 
 
10. Behave your way to success
 
Se till att uppföra dig hela vägen fram tills du lyckas. Ingen är imponerad av en person som armbågat sig fram i livet. Gör allt du kan och ska med ett gott sinne och ett glatt humör.
 
 
11. Keep options open
 
Ha alltid en “backup”-plan om saker och ting inte blir som du tänkt dig. Ha alltid en bakdörr öppen för nya förslag och snöa inte in på just det du inriktat dig på. Oavsett om det handlar om karriär eller föräldraskap osv.
 
 
12. Master the system
 
Var expert på det du gör. Det är därför du alltid ska ha dina Sherlock Holmes-brillor på dig.
 
 
13. Nucleus of supporters
 
Håll dig till dem som tror på dig och som kan supporta dig med både ris och ros. Acceptera inte att någon ser ner på dig och nedvärderar dig, även om det kanske är så de känner för dig. Det finns SÅ många där ute som har en tro på andra människor och den personen som ser ned på dig kan se ned på sig själv eller någon annan istället. Om du är i ett förhållande där din partner aldrig någonsin ger dig beröm, bekräftelse eller står bakom dig, vad finns det då att bygga på? Dock är konstruktiv kritik något bra!
 
 
14. Deal only with truth
 
Var ALLTID ärlig i dina angelägenheter. Det finns inget alternativ. Den som alltid är ärlig behöver inget gott minne och kan använda hjärnan till viktiga saker istället för att komma ihåg sådant som inte är sant. Detta betyder dock inte att du ska vara elak på något sätt, men så ärlig som det bara går utan att såra någon. Att säga att du är sjuk bara för att du inte vill träffa en gammal klasskompis är också en lögn och lögner tär på oss inifrån. Och även om spaghetti och makaroner är pasta bägge två så ljuger du om du säger att du ätit spaghetti istället för makaroner, för det finns ingen anledning att ljuga om just det. Lögner genomskådas alltid och sanningen kommer alltid fram, på ett eller annat sätt!
 
 
15. Use others' ego
 
Använd andras egoism för att komma dit du vill. Ge beröm, öka deras självkänsla, egoboosta dina närmaste och du kommer att få SÅ mycket tillbaka.


16. Pick your battles
 
VÄLJ DINA BRÅK! Vad spelar det för roll om din son vill ha en smörgås varje kväll även fast han inte äter upp hela? Det finns så många andra saker att diskutera. Som varför någon betett sig illa i skolan, varför någon ljugit eller spenderat pengar och inte berättat om det. Att medvetet dra upp något som hänt tidigare bara för att du är på dåligt humör är inte acceptabelt och kan leda till onödiga slitningar i förhållandet mellan dig och den andra personen!

Om

Min profilbild

Ellie

Jag heter Ellinor och är 39 år. Jag använder virkningen som terapi. Sedan jag började virka har jag börjat ta upp saker för mig själv som jag tidigare tyckte var jobbigt att tänka på. Jag bor i Skutskär med min sambo i ett hus vi kallar för Villa Idbäcken. Tillsammans har vi fem barn som alla är lika mycket värda och älskade. Jag har Narkolepsi och kämpar varje dag med att försöka intala mig att jag duger som jag är. Och det gör jag. Trots att min verklighet inte alltid ser ut som din verklighet. Om du klickar på headern till bloggen kommer du till min webshop. Den är väl värd ett besök! Vill du nå mig kan du skicka epost till mig på: virkativitt@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela