Virkat i vitt

Vita virkningar och hjärnspöken.

Blä och urk

Publicerad 2014-09-24 15:35:43 i Personligt,

Vissa dagar känner jag mig helt betydelselös. Jag borde städa och hålla iordning här hemma, men det är samma sak, dag ut och dag in. Det känns inte roligt längre. Jag vet att jag borde ta tillvara på den här tiden som sjukskriven, men för tillfället känner jag mig ensam och övergiven. Och jag vill bara pyssla men den andra halvan av hushållet tycker att jag borde greja mer hemma och pyssla mindre. Förmodar att han har rätt. 
 
Som tur är har vi fått hem våra underbara katter nu, Nikki och Sixx. De håller ju en sysselsatt som små bäbisar åtminstone. 
 
Thor är hos sin pappa, Gabriel kommer på fredag, William är hos oss och Aurora och Vincent är i Grekland. Charlie jobbar hela dagarna och jag... jag tittar på Hem till gården varje förmiddag och släpper ut grannens hund i lunchtid. 
 
Jag vet att jag behöver sluta se så negativt på det mesta, men vissa dagar är det omöjligt. Det enda positiva idag är att jag hittade min virknål som jag tappade bort förra veckan. Så nu kan jag äntligen göra klart klänningen jag fått beställning på. :)
Thor och Sixx busar i soffan. 
 

Meet Alice

Publicerad 2014-09-10 07:59:00 i Personligt,

I förrgår blev min första barnklänning klar i kollektionen "Alice". Den heter "Meet Alice" och kollektionen är tillägnad mina kompisars dotter som är fem månader. Jag håller på att skissa på nr 2 och den kommer inom kort.
 
Jag har redan fått beställning på första och det känns jätteroligt! 
 
Det är svårt att fånga detaljer på bild men klänningen är virkad med oblekt bomullsgarn från Falkgarn, med virknål nr 3.
 
Jag har utgått ifrån ett mönster som finns att hitta på http://www.ravelry.com/patterns/library/angel-wings-pinafore, men eftersom jag inte tycker om grovt virkade kreationer så skrev jag om hela mönstret och lade till lite olika attiraljer. Det slutade med att det inte fanns något som liknade det fösta mönstret, men inspirationen utgår från Angel Wings Pinafore.
 

Ett litet test!

Publicerad 2014-09-07 09:48:00 i Personligt,

Jag har länge väntat på att blogg.se ska uppdatera sin app och ÄNTLIGEN verkar det ha hänt!
 
Jag har sällan tid att sätta mig vid datorn men har så mycket jag vill förmedla. Samtidigt är det viktigt att jag inte behöver irritera mig på att designen ändras bara för att jag bloggar från mobilen. Jag hoppas och tror på att det ska fungera nu. 
 
Jag och min babe ligger fortfarande kvar i sängen och lyssnar på terroriststyrkan i rummet bredvid. Helgen blir så intensiv när vi blandar ihop hela gänget men det händer bara en gång i månaden så det gäller att andas. Och jag är inte så duktig på det. 😊
 
Det är tur att Charlie har ett större tålamod att han hantera både mig och barnen. Skönt ändå att alla fungerar så bra ihop för jag vet familjer där det är värre. Och ändå vinner vi nog SM i bokstavskombinationer.
 
Jag annonserade ut en tävling på instagram. Jag gör lika här. Vill du vinna en "Little Princess"-teckning från Virkat i Vitt så kommentera bara här nedan. Tävlingen avslutas den 10 september! 
 
Annars väntar jag med spänning på att kanske få bli låtsasmoster... eller nu kanske det klassas låtsasmormor? Jag håller mina tummar så hårt jag kan för deras skull. För min väns skull. Hon som kämpat så hårt i livet och äntligen verkar ha hittat hem.
 
Precis som jag! 
 
 

Om

Min profilbild

Ellie

Jag heter Ellinor och är 39 år. Jag använder virkningen som terapi. Sedan jag började virka har jag börjat ta upp saker för mig själv som jag tidigare tyckte var jobbigt att tänka på. Jag bor i Skutskär med min sambo i ett hus vi kallar för Villa Idbäcken. Tillsammans har vi fem barn som alla är lika mycket värda och älskade. Jag har Narkolepsi och kämpar varje dag med att försöka intala mig att jag duger som jag är. Och det gör jag. Trots att min verklighet inte alltid ser ut som din verklighet. Om du klickar på headern till bloggen kommer du till min webshop. Den är väl värd ett besök! Vill du nå mig kan du skicka epost till mig på: virkativitt@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela